АКТУАЛЬНО

Майже сорок учнів зі сходу України взяли участь у таборі «Різдвяне коло» Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Понеділок, 28 січня 2019, 15:20
Табір відбувався у реколекційно-просвітницькому центрі «Еммануїл», що в м. Дрогобич, і тривав з 16 по 23 січня. Основна місія таких таборів, які організовує Патріарша курія УГКЦ та волонтери Дрогобича, наповнювати дитячі серця миром, добром і християнськими цінностями.

Уже другий рік поспіль, беручи участь у таборі, діти готують різдвяне дійство. Цього року всі сорок учасників перетворилися на традиційних українських колядників. Вони підготували не лише віншування та побажання, а й вивчили старовинні лемківські коляди. Підготований вертеп діти показали на фестивалі вертепів у Дрогобичі. Разом зі всіма учасниками вони пройшли ходою вулицями міста, а опісля виступили на головній сцені фестивалю. Приймали колядників з Авдіївки та Станично-Луганського району і у Патріаршій курії УГКЦ у Львові та в Українському католицькому університеті.

На таборі діти мали змогу спілкуватися із Єпископом-помічником Стрийської Єпархії УГКЦ Богданом Манишиним. У своїй розмові з дітьми владика зачепив актуальні для підлітків теми – почуття і емоції, стосунки, пошуки себе та свого шляху в житті.

Родзинкою табору стало святкування сторіччя Соборності України. Його діти відзначили, піднімаючись у небо на величезній повітряній кулі. «Дякую за те, що ви підтримуєте нас в тяжкі моменти нашого життя, допомагаєте подолати труднощі, за те, що ви поряд, навіть якщо відстань між нами велика, а моя донька відчуває вашу доброту і підтримку», - відгукується про табір мати однієї із учасниць.

По завершенні табору дітей попросили поділитися думками про те, якою вони бачать Україну за сто років.  Майже усі вони гарною українською мовою сказали, що через сто років Україна буде процвітаюча країна – мирна, єдина, незалежна, яка не ділиться на Схід і на Захід та яка знає свою історію.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next