АКТУАЛЬНО

Медичні капелани Івано-Франківської архиєпархії обговорили особливості служіння в умовах пандемії

Вівторок, 17 листопада 2020, 10:09
Зустріч медичних капеланів Івано-Франківської архиєпархії відбулася 12 листопада в навчальному корпусі Івано-Франківської духовної семінарії за участю голови Комісії душпастирства охорони здоров’я Патріаршої курії УГКЦ с. Севастіяни Карвацької, голови Комісії Івано-Франківської архиєпархії о. Ярослава Рохмана, синкела у справах капеланського служіння Івано-Франківської архиєпархії о. Василя Пасічника, помічника голови комісії п. Мирослави Полець та медичних капеланів Івано-Франківської архиєпархії.

Захід розпочався з молитви. Відтак учасників і гостей зустрічі привітав о. Ярослав Рохман. З доповіддю про стан капеланського служіння в УГКЦ виступила с. Севастіяна Карвацька, яка від імені Блаженнішого Святослава подякувала капеланам за активне служіння та молитовну підтримку кожного капелана, який захворів на COVID-19.

Також голова Комісії заохотила священників і надалі дотримуватися правил індивідуального захисту задля убезпечення себе та ближніх від інфікування. Далі кожен капелан поділився інформацією про своє служіння в умовах пандемії, а о. Василь Пасічник висловив думку, що бажаючи добра для вірних та для себе самих, необхідно пристосовуватися до нових умов служіння.

Отець Руслан П’яста презентував друковані видання комісії, зокрема книжки «Мистецтво бути поруч», «Агіотерапія посттравматичного стресового розладу», «Середина темної ночі є початком нового дня. Душпастирство у кризових ситуаціях». Отець Ярослав Рохман запропонував Комісії душпастирства охорони здоров’я Патріаршої курії УГКЦ провести реабілітацію – духовне розвантаження для медичних капеланів та подякував гостям і всім присутнім за участь у заході.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами http://zdorovia.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next