АКТУАЛЬНО

Медична делегація УГКЦ взяла участь у ІІІ Національному конгресі з паліативної та госпітальної допомоги

Понеділок, 12 жовтня 2020, 12:29
9 жовтня у Києві відбувся ІІІ Національний конгрес з паліативної та госпітальної допомоги, в якому, з благословення Блаженнішого Святослава, узяла участь делегація УГКЦ. Це, зокрема, представники Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я - с. Севастіяна Карвацька, голова комісії, та пані Мирослави Полець, референт, і голова Комісії душпастирства охорони здоров'я Київської архиєпархії о. Віталій Воєца.

Під час секційний виступів учасники Конгресу говорили про роль медичного капелана в УГКЦ.  

Сестра Севастіяна Карвацька представила  напрацювання Української Греко-Католицької Церкви, зокрема комісії, яку вона очолює, у сфері медичної допомоги. Особливу увагу доповідачка звернула на  питання вишколу медичних капеланів. Відтак наголосила на важливості присутності медичного капелана у хоспісах і в паліативних відділеннях.

На завершення о. Віталій Воєца розповів про служіння медичного капелана в УГКЦ. Священник поділився своїм досвідом, а також вказав на труднощі, які йому доводиться долати щодня, здійснюючи служіння.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next