АКТУАЛЬНО

Медичних працівників запрошують на IX Всеукраїнську прощу до Страдчу

Четвер, 13 травня 2021, 14:51
12 червня 2021 року медиків запрошують на IX Всеукраїнську прощу до Страдчу. Організовує паломництво Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ.

Проща відбудеться з дотриманням усіх карантинних норм, однак планується і онлайн-трансляція, яку здійснюватиме «Живе ТБ». Цьогоріч духовний захід пройде під гаслом «Моє милосердя змінює світ».

 Згідно з програмою, медики матимуть змогу прослухати унікальну історію Страдецької гори, долучилися до Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить владика Іван Кулик, єпарх Кам’янець-Подільський.  Опісля буде почастунок. У другій половині дня планується молитва на Хресній дорозі з подякою за дар життя. Водночас для медичних працівників передбачено і вільний час, упродовж якого вони зможуть поспілкуватися.

Як розповіла керівниця Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я с. Севастіяна Карвацька, на цьогорічній прощі особливу увагу звернуть на вдячність медичним працівникам за їхнє самовіддане служіння під час світової пандемії: «Цьогорічна проща, як торік, відбуватиметься на вулиці, щоб можна було забезпечити максимальну дистанцію, дотримання карантинних норм. Також акцентуватимемо на подяці медикам, молитві за них, вдячності за їхню працю. Ми хотіли б, щоб серед співорганізаторів прощі  були і медичні працівники. Прагнемо, щоб ця подія стала в певному сенсі історичною для Страдецької гори. Кількість осіб, яка зможе взяти участь у прощі, буде обмежена, але ми не матимемо таких жорстких обмежень, як торік. Тому переважно всі охочі зможуть долучитися. Адже на сьогодні є певне покращення ситуації з пандемією. Цей рік нас навчив культури життя з пандемією. Ми знаємо, як захистити себе  і тих, хто поруч. У разі, якщо епідеміологічна ситуація, не дай Боже, погіршиться, то ми це врахуємо».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next