АКТУАЛЬНО

«Мережа морського капеланства УГКЦ діє в Європі, Північній Америці та Австралії», - о. Олександр Смеречинський

Середа, 23 жовтня 2013, 13:46
Синод поставив завдання розвинути мережу морського капеланства у світі. І вже сьогодні у цій ділянці УГКЦ безпосередньо працює в Європі, Північній Америці та Австралії. У перспективі – Південна Америка. Про це розповів у інтерв’ю Департаменту інформації про розвиток морського капеланства в УГКЦ о. Олександр Смеречинський.

Він повідомив, що вже в грудні цього року започатковано мережу морського капеланства в Єпархії святого Володимира в Парижі. Там налагоджено контакти з місцевим загальнокатолицьким морським апостолятом і в листопаді-грудні буде проведена ціла серія зустрічей із капеланами Франції, Голландії та Бельгії для розвитку цієї церковної структури.

Далі, на час Великого посту, запланований подібний процес у Канаді, але поки що вирішуються певні питання.

 «Треба зазначити, що наш морський апостолят не виокремлює себе в окрему структуру. Ми вважаємо себе частиною загальнокатолицької мережі, що діє в 420 портах світу», – зазначив морський капелан о. Олександр.

В інтерв’ю отець також розповів про тонкощі роботи морського капелана.

Нагадаємо, на Синоді Єпископів УГКЦ, який відбувся в серпні 2013 року в Києві, була прийнята постанова створити Відділ морського апостоляту УГКЦ на загальноцерковному рівні, а також обрати владику Петра (Стасюка) головою цього Відділу.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next