АКТУАЛЬНО

Мешканці Ковеля пройшли Хресною ходою вулицями міста

Вівторок, 20 березня 2018, 12:27
18 березня в Ковелі Луцького екзархату відбулася щорічна Хресна дорога. Усіх ковельчан та гостей міста було запрошено до спільної молитви. Ініціаторами та організаторами Хресної ходи вулицями міста стало духовенство Луцького екзархату УГКЦ. Очолив загальноміський молитовний рух владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький.

Хресна хода розпочалася в костелі Святої Анни РКЦ. У ній спільно взяли участь священнослужителі й вірні Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. Незважаючи на те, що через погодні умови дорога була досить важкою, серед учасників Хресної ходи було багато дітей, молоді, батьків з дітьми на руках та літніх людей. На кожній стації хрест передавали різним групам людей.  Їх супроводжували наймолодші парафіяни, які несли величезне полотнище українського прапора. Під час кожної зупинки, протягом чотирнадцяти стацій Хресного шляху Спасителя, вірні молитовно розважали над Страстями Христовими та над своїми вчинками й гріхами. «Вслухаючись у текст розважань Хресної дороги, усі мали нагоду роздумувати над великою жертвою, принесеною Ісусом Христом за життя всіх людей і зробити тверду постанову покаяння, особливо під час Великого посту», – сказав владика Йосафат.

Завершився Хресний хід у храмі Блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ, що є парафіяльним храмом, яким опікуються священики Чину Найсвятішого Ізбавителя. Після того як владика Йосафат подякував духовенству та вірним за участь у Хресній ході, а представникам правоохоронних органів за організацію безпечного руху і порядку, усіх присутніх запросили до монастиря отців-редемптористів на гарячий чай.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.lutsk-ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next