АКТУАЛЬНО

Мешканці Рожнятова зустрілися з племінницею Блаженнішого Любомира Гузара

Вівторок, 17 вересня 2019, 13:37
На Івано-Франківщині, у Рожнятівській центральній районній бібліотеці, відбулася зустріч із племінницею й похресницею Блаженнішого Любомира Гузара п. Марією Рипан, яка приїхала на Прикарпаття з Канади.

Вшанувати людину-епоху прийшло духовенство району, представники місцевої влади, громадських організацій, і всі ті, для кого Блаженніший Любомир Гузар є моральним авторитетом.

Благословили зустріч священники о. Богдан Русинкевич і о. Василь Філіпович.

Марія Рипан проживає у Торонто. В Україну приїжджає з метою дослідження родоводу Гузарів. Вона привозить сюди маловідомі факти про Блаженнішого, популяризує його життя та діяльність.

У Рожнятові гостя з Канади презентувала свою дослідницьку роботу «Коріння Блаженнішого Любомира Гузара – духовного батька України». Присутні із захопленням слухали її розповідь про родовідне дерево кардинала Гузара, з цікавістю переглядали світлини з приватних архівів.

Від духовенства зі словами подяки за таку велику пошукову працю до п. Марії Рипан звернувся парох рожнятівської церкви Різдва Христового о. Микола Андибур. Він назвав її апостолкою Рожнятівщини. Згадав ті щасливі миті свого семінарійного життя, коли мав нагоду слухати і бачити Блаженнішого Любомира.

У ході зустрічі музичні твори на духовну тематику присутнім представив молодіжний хор церкви Різдва Пресвятої Богородиці смт Перегінське (керівник о. Богдан Русинкевич). Також прозвучали пісні про Україну у виконанні о. Василя Філіповича й о. Богдана Русинкевича.

А зініціював зустріч онук о. Миколи Перепічки (1898–1954), житель с. Петранка Сергій Перепічка.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next