АКТУАЛЬНО

«Мета конкурсу «Відповідальність за створіння» зробити світ не лише чистішим, але, передусім, більш Божим», – очільник Екобюро УГКЦ

Четвер, 20 грудня 2018, 16:39
18 грудня в Івано-Франківську відбулася святкова академія з нагоди вшанування переможців Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння» 2018 року.

З привітальним словом до присутніх звернувся професор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, котрий коротко розповів про історію, мету та основні завдання Конкурсу. «Конкурс «Відповідальність за створіння» є важливим інструментом плекання екологічної свідомості та культури. Його мета не лише зробити світ чистішим, але, передусім, більш Божим. Якщо ми будемо по-божому ставитись до навколишнього світу, то він буде чистим, здоровим та екологічно сприятливим», – констатував п. Володимир.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області і багатолітній член журі Ігор Яківчук наголосив на важливості конкурсу у формуванні екологічної свідомості громадян і особливій ролі Української Греко-Католицької Церкви у цьому процесі.

Віце-ректор Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Олег Білоус відзначив глибоке змістовне наповнення робіт, а також висловив сподівання на подальшу співпрацю науково-освітньої інституції, яку представляє Бюро УГКЦ з питань екології.

Від імені членів журі, переможців привітала також п. Ірина Даравай, арт-директор наукового містечка «Нова Енергія», яка вручила заохочувальні призи у формі сертифікатів на екскурсії та шоу у світ енергії, що має за мету познайомити дітей з наукою в доступній ігровій формі, навчити їх бережливого ставлення до енергоресурсів та сформувати у дорослих енергоефективне мислення.

В рамках святкової академії відбулося вручення грамот та цінних призів від Бюро УГКЦ з питань екології переможцям конкурсу, а також розіграш супер-призу електровелосипеда серед призерів п’яти номінацій.

Свої вітання організаторам, учасникам та переможцям Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння» передав міністр Мінприроди України Остап Семерак.

Бюро УГКЦ з питань екології висловлює вдячність усім, хто спричинився до організації та підтримки у проведенні Конкурсу, його учасникам, а також щиро вітає переможців, констатуючи факт того, що цей захід став наступною спільною перемогою на шляху формування нової екологічної свідомості на засадах Божого Слова і християнської етики відповідальності.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next