АКТУАЛЬНО

«Метаноя» - маленькими кроками до великих змін

П'ятниця, 17 серпня 2018, 12:16
Уже четвертий рік поспіль Бюро УГКЦ з питань екології Івано-Франківської архиєпархії в особі референта о. Михайла Дзуля організовує духовно-екологічні табори для дітей. Цього року з 7 по 14 серпня близько 60 дітей з різних куточків Прикарпаття мали змогу оздоровитися, духовно збагатитися та чудово провести час у мальовничому селі Крилос, котре саме в ці дні виборює перемогу у фіналі Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018».

Щоденна Божественна Літургія, катехизація, молитва на вервиці, виконання відповідних завдань, розвивальні ігри, естафети та квести творили незабутню дружню атмосферу та спонукали збагнути й відчути, що кожен з нас є часткою Богом створеного світу.

В перший день табору на території наметового містечка з ініціативи управи з навчальною метою було організовано роздільний збір відходів та встановлено літній душ, користуючись яким, діти мали змогу, з думкою про ближнього, формувати бережливе ставлення до безцінного Божого дару – води.

Учасники табору відвідали музей історії давнього Галича, центр реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку та побували на археологічних розкопках, котрі проводяться поблизу Успенського собору в Крилосі. Вирушаючи в піші мандрівки, таборовики завжди запасалися мішками для сміття, щоб принагідно спричинитися до відновлення краси навколишніх лісів і прибрати залишки «шкідників» природи.

В останній день табору, завдяки тісній співпраці Бюро УГКЦ з питань екології та ІФТНУНГ і за сприяння професора Максима Карпаша, учасники табору мали змогу відвідати наукове містечко «Нова енергія», де дізналися багато цікавого про навколишній світ, фізичні явища, енергію та новітні технології, а також ближче познайомитися з винаходами Ніколи Тесли в рамках однойменного шоу. Діти в доступній, ігровій формі, навчалися бережливого ставлення до енергоресурсів, що сприятиме формуванню енергоефективного мислення у присутніх.

Неймовірні враження, історичні пам’ятки, чудотворна ікона Крилоської Божої Матері, навколишня природа з видом на безмежні простори і плавну річку Лукву не залишили байдужим нікого. Зі сльозами на очах та з думкою про повернення сюди наступного року покидали діти Крилос.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next