АКТУАЛЬНО

«Метаноя» знову перемінює серця. У Крилосі пройшов духовно-екологічний табір

Четвер, 21 липня 2022, 16:54
З 11 по 17 липня в Крилосі пройшов духовно-екологічний табір «Метаноя», в якому взяли участь понад сотня місцевих дітей. Метою табору з року в рік є плекання християнських духовних цінностей, зокрема турботи про наш спільний дім. Гаслом цьогорічного табору стали слова Ісуса Христа, Котрий після Свого воскресіння звернувся до Своїх учнів і до кожного християнина словами: «Мир Вам». Протягом таборування діти мали змогу, в контексті сакраментології, застановитися над такими питаннями як важливістю миру між людьми, цінністю примирення з Творцем та вмінням сприймати самого себе. І все це є можливе тільки завдяки прийняттю Божого миру в своє серце.

Вже традиційно кожен таборовий день супроводжувався молитвою, починаючи з Божественної Літургії, молитви на вервиці за наших захисників та завершувався Молебнем в часі війни. Невід’ємними складовими табору були катехизація, котру проводили брати-семінаристи та принагідні проповіді, виголошені отцями. А ще були корисні майстер-класи, проведені волонтерами спільноти «Крилос новітній», інтелектуальні та спортивні ігри, запальні банси та розваги.

Особливо дітям сподобався майстер-клас з виготовлення вервичок, котрі священники освятили і дітки на них щоденно молилися за мир в Україні. Не менш цікавими були майстер-класи з надання першої медичної допомоги та правильної експлуатації ґаджетів.

Ще однією важливою складовою табору було формування у дітей екологічної свідомості та відповідального ставлення до природи. Провід табору, на чолі з сотрудником парафії о. Михайлом Дзулем, котрий виконує служіння референта Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії, постійно інтегрально подавали вчення Церкви про важливість мудрого та второпного ставлення людини до природи і власним прикладом потверджували ці слова. Ненав’язливо, у формі молитви, гри та практичних дій діти наповнювалися Божественною благодаттю та розумінням того, що означає бути християнином у ХХІ столітті. Адже свідчити свою віру можна і через трепетне ставлення до довкілля, а збереження природної спадщини Творця для наших нащадків є невід’ємною складовою християнської віри.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next