АКТУАЛЬНО

«Ми надалі підтримуємо Україну в її боротьбі за свободу і територіальну цілісність…» - Польська Єпископська Конференція

П'ятниця, 21 березня 2014, 14:20
«Із почуттями духовної єдності звертаємося через Вас до душпастирів і вірних усіх Церков і християнських спільнот, які діють на території України. Віримо, що безперервна молитва, промовлена перед Божим обличчям, приведе до заспокоєння напруги і неспокою, а досвід пережитого терпіння і несправедливості зміцнить і поєднає Вас у спільній діяльності», - так пишуть у Листі солідарності єпископи Польської Єпископської Конференції до Верховного Архиєпископа УГКЦ Святослава і Архиєпископа Мечислава Мокшицького, Митрополита Львівського латинського обряду.

Нещодавно, 12-13 березня, у Варшаві відбулося 364-те пленарне засідання Польської Єпископської Конференції, під час якого польські єпископи ще раз висловили свою солідарність і духовну єдність з українським народом. У комунікаті, опублікованому після пленарного засідання, єпископи підкреслили, що далі підтримують Україну в її боротьбі за свободу і територіальну цілісність. Владики також сказали, що моляться за мирне розв'язання наростаючих конфліктів в Українській державі. Вони повідомили, що підтримують акцію польського БФ «Карітас» і польської пошти, спрямованої на допомогу сім'ям, які проживають в Україні.

 «Повторюємо всім як пересторогу слова із нашого спільного звернення до народів Польщі і України: «Ненависть і насилля завжди призводять до деградації людини і народу, а прощення, братерство, співчуття, допомога і любов стають натомість тривалим і достойним фундаментом культури людського співіснування», - такими словами польські ієрархи завершили лист солідарності.

Департамент інформації УГКЦ

 

Додаток:

Лист солідарності польських єпископів до Верховного Архиєпископа Святослава (Шевчука), Митрополита Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви,
і Архиєпископа Мечислава Мокшицького,
Митрополита Львівського латинського обряду

Варшава, 19 березня 2014 року

Ваша Еміненціє, Найдостойніший Архиєпископе Святославе!
Ваша Екселенціє, Найдостойніший Архиєпископе Мечиславе!

Під час нарад 364-го пленарного засідання Польської Єпископської Конференції, які проходили у Варшаві 12 і 13 березня ц. р., польські єпископи ще раз висловили свою солідарність і духовну єдність із українським народом. У комунікаті, опублікованому після пленарного засідання, ми ствердили, що і «надалі підтримуємо Україну в її боротьбі за свободу і територіальну цілісність». Ми також наголосили на потребі «молитви за мирне вирішення наростаючих конфліктів», а також  підтримали акцію Польського Карітасу і Польської Пошти, оголошену серед наших вірних і людей доброї волі, про надання конкретної допомоги сім'ям, які проживають в Україні.

Згадуючи нещодавні сумні події, зокрема порушення територіальної цілісності України, прагнемо відновити слова нашої солідарності і братерської підтримки стосовно українського народу. Із почуттями духовної єдності звертаємося через Вас до душпастирів і вірних усіх Церков і християнських спільнот, які діють на території України. Віримо, що безперервна молитва, промовлена перед Божим обличчям, приведе до заспокоєння напруги і неспокою, а досвід пережитого терпіння і несправедливості зміцнить і поєднає Вас у спільній діяльності.

Черпаючи від Бога силу і витривалість у встановленні порядку й солідарного майбутнього, повторюємо всім як пересторогу слова з нашого спільного звернення до народів Польщі та України: «Ненависть і насилля завжди призводять до деградації людини і народу, а прощення, братерство, співчуття, допомога і любов стають натомість тривалим і достойним фундаментом культури людського співіснування».

 

Станіслав Гондецький,
Митрополит Познаньський,
Президент ПЄК

Марек Єндрашевський,
Митрополит Лодзький,
заступник Президента ПЄК

Войтек Полак,
Генеральний секретер ПЄК

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next