АКТУАЛЬНО

«Ми гинули, щоб бути вільними», - владика Дмитро (Григорак)

Понеділок, 24 листопада 2014, 12:23
22 листопада 2014 року владика Дмитро (Григорак) очолив загальноміську молитву вервиці та Панахиду для вшанування пам’яті жертв голодоморів і всіх, хто поклав життя за Україну, зокрема під час Революції гідності і в нинішній війні з російським окупантом.

«Жива вервиця» почала рух із центральної площі міста. Наступне стояння було біля костелу Святого Станіслава, згодом молилися навпроти пам’ятника жертвам голодомору та політичних репресій. Четвертим стоянням була церква СІЗО Святого Івана Богослова. Молитва вервиці завершилася на міському кладовищі, де владика Дмитро разом із духовенством відслужив екуменічний Чин Панахиди.

«Підпілля тривало десятиліттями, тепер ми молилися за нашу Церкву і Державу. Бог підняв нас з колін і показав нам, що ми сини Божі, а сини Божі – вільні. Кожний, хто був на Майдані, знає, що не спецслужби привели нас туди. Але дійсно ми прийшли за покликом, - покликом Бога і нашого серця: протистояти злу. Наразі ми виконали одну ціль - повалили режим, але не за це гинули наші діти. Не за добрі дороги, пенсії чи зарплати. Ми гинули, щоб бути вільними. Ми гинули за побудову Божої держави – любові і справедливості. Саме заради цього Бог підняв нас на таку жертву», – сказав Єпарх Бучацький.

На заході були також представники державної влади: Барна Олег Степанович – народний депутат, Любомир Хруставка – заступник голови Райдержадміністрації, та ін. Майдан представляла Яблонь Татяна.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next