АКТУАЛЬНО

«Ми хочемо, щоб пастир був двадцять чотири години зі своїм народом», – владика Йосафат Мощич на освяченні парафіяльних будинків

Четвер, 08 жовтня 2020, 12:22
Чернівецький єпископ Йосафат Мощич освятив три парафіяльні будинки, які Чернівецька єпархія зводить для душпастирських потреб кожної парафії у м. Вашківці, смт Глибока й у с. Нова Жадова.

За словами владики Йосафата, у такий спосіб у Чернівецькій єпархії продовжується розвиток пасторальної інфраструктури єпархії через будівництво парафіяльних будинків при кожній парафії, де на першому поверсі розташовуються два катехитичні класи з окремим входом для катехизацій, молодіжних зустрічей, засідань пасторальної і фінансової рад парафії, репетицій хору, зустрічі молитовних груп, біблійного гуртка, а на другому – помешкання священника і його родини.

Перший будинок, який освятив владика Йосафат, знаходиться в місті Вашківці, при парафії Святих Володимира і Ольги. Відповідальний за будівництво  – парох о. Андрій Куніцький.

Другий будинок в селі Нова Жадова, при парафії Святих апостолів Петра і Павла. Відповідальний за будівництво – парох о. Олег Куц.

Третій будинок розташований в містечку Глибока при парафії Покрови Пресвятої Богородиці, де будівництво провадив парох о. Юрій Сахарчук.

Під час освячення парафіяльних будинків владика Йосафат подякував жертводавцям з німецьких єпархій Аусбурга, Мюнстера, Мюнхена, Фрайбурга, Айхштета, та благодійних організацій «Kirche in Not» і «КНЕВА» за підтримку в розвитку пасторальної інфраструктури Чернівецької єпархії.

Єпископ Чернівецький зазначає: «Мета – не просто зробити гідні умови для священника чи подбати про приміщення для катехитичних занять із вірними. Насамперед, ми хочемо, щоб пастир був двадцять чотири години зі своїм народом, щоби кожен день за людей служив Святу Літургію (навіть, якщо на початку ніхто не прийде), свого роду пасторальне навернення, щоб поступово все навколо парафії почало преображатися відповідно до початкового задуму Божого: починаючи від людських умів і сердець аж до нової поведінки, яка би свідчила іншим, що ми дійсно є діти Божі, усиновлені сини і доньки Отця Небесного».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next