АКТУАЛЬНО

«Ми українці за походженням, але наша місія є глобальною», – Глава УГКЦ в розмові з англіканським богословом Ровеном Вільямсом

Вівторок, 11 травня 2021, 15:05
7 травня 2021 центр «Українські студії в Кембриджському університеті» провів онлайн-зустріч «Церковні питання: розмова Блаженнішого Святослава Шевчука, Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви, та владики Ровена Вільямса, архиєпископа-емерита Кентерберійського».

Під час майже 90-хвилинної розмови Блаженніший Святослав та архиєпископ Ровен обговорили низку важливих питань: глобальність УГКЦ, екуменічна візія митрополита Андрея Шептицького, сучасна екуменічна ситуація в Україні, католицька освіта та релігійне виховання в Україні, можливості та виклики служіння Божественної Літургії онлайн під час пандемії, важлива роль жіноцтва в УГКЦ.

Розмову, яка велася англійською мовою на платформі ZOOM, можна переглянути тут:

«Ми українці за походженням, але наша місія є глобальною, – відзначив Блаженніший Святослав, говорячи про глобальний характер УГКЦ. – Ми є Церквою з тисячолітньою історією. Ми є Церквою, яка зберегла у своїй містичній пам’яті неподільне християнство, що існувало перед великою схизмою 1054 року. Ось чому в нашій ідентичності прописане велике бажання до відновлення єдності християн. Пам'ять про сопричастя всієї Церкви Христової є скарбом традиції Київської Церкви», – сказав Глава УГКЦ.

Розмову провадив Ровен Вільямс, архиєпископ Кентерберійський (2002-2012), який вважається одним із провідних богословів Англіканської Церкви. Владика Ровен ставив проникливі запитання про лідерство митрополита Андрея Шептицького, екуменізм, освіту та служіння вірним під час пандемії.

Розмову між двома богословами сучасності модерували Оленка Певни, директорка Українських студій в Кембриджі, та Андрій Смицнюк, викладач української мови в центрі українських студій в Кембриджі.

Довідка

Українські студії в Кембриджському університеті – програма Департаменту славістики Кембриджського університету, спрямована на сприяння вивченню України у Сполученому Королівстві та за його межами. Програма створена для поглиблення громадського розуміння України та просування свіжих, інноваційних підходів до дослідження найбільшої країни в Європі з багатою історичною, мовною і культурною спадщиною.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next