АКТУАЛЬНО

«Ми маємо будувати на межі з окупованим Донбасом не стіни, а мости», – Глава УГКЦ до Ігоря Козловського

П'ятниця, 12 січня 2018, 17:04
Коли ми чуємо заклики про відділення окупованих територій, про недоцільність стількох жертв, то наша відповідь на це: ми маємо будувати на межі з окупованим Донбасом не стіни, а мости.

Таке переконання висловив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час зустрічі з українським вченим-релігієзнавцем Ігорем Козловським, якого було звільнено з полону так званої ДНР напередодні Нового року. Зустріч відбулася 12 січня в резиденції Глави УГКЦ у Києві. Пан Козловський прийшов, щоб особисто подякувати Блаженнішому Святославу за всю підтримку, яку він отримував під час перебування в ув’язненні, а також за всі зусилля задля його звільнення.

Див. також: «Я відчуваю, що Господь вас зберіг задля якоїсь особливої місії», – Блаженніший Святослав до Ігоря Козловського

«У підвалах я розповідав про вас, про Церкву. Усе це впливало на зміну свідомості моїх слухачів. Зі мною в ув’язнені перебували і кримінальні злочинці, і колишні бойовики так званої ДНР. Проте вони мали багато запитань, адже переживали чимало духовних проблем», – розповів п. Козловський.

При цьому він зазначив, що ми будемо мати проблему з місцевим населенням, адже за роки окупації через постійну пропаганду відбулася зміна свідомості. «Нам потрібно повертати не тільки територію нашої країни, а й територію людських сердець», – сказав релігієзнавець.

Під час зустрічі обговорили також потребу для сучасної України мати проект розвитку. «Сьогодні ми, громадяни України, об’єднані як ніколи раніше. Але ми об’єднані не задля якихось вищих вартостей чи цілей, а проти загарбника. Такий стан не буде тривати постійно. Тому нам потрібний проект розвитку країни, визначений шлях, яким ми спільно мали б іти», – зазначив Блаженніший Святослав.

У відповідь п. Ігор сказав, що, на його переконання, шлях до деокупації Донбасу і повернення Криму лежить через розбудову України: «Дайте Україні збагатіти, щоб був добробут, упевненість у прийдешньому дні й зброя стихне».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next