АКТУАЛЬНО

«Ми не маємо що ділити, маємо одну святу українську землю, яка є даром Божим», - владика Богдан (Дзюрах) у с. Воля Довголуцька

Понеділок, 22 вересня 2014, 11:06
21 вересня 2014 року владика Богдан (Дзюрах), Cекретар Синоду Єпископів УГКЦ, очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника Різдва Пресвятої Богородиці в с. Воля Довголуцька, що на Стрийщині, та прощі до Воледовголуцької чудотворної ікони Матері Божої.

«Ніде людина на світі не почувається такою безпечною, такою захищеною, такою щасливою, як в обіймах рідної матері. Ми сьогодні так потребуємо тої безпеки, надії, радості та спокою. Сподіваємося і віруємо, що саме тут, в обіймах Богородиці, наша душа зазнає спокою, зазнає безпеки і благословення», - наголосив у своїй проповіді єпископ, підкреслюючи значення та цінність цієї ікони в житті як окремої людини, так і громади села.

У світлі храмового празника владика Богдан розкрив велич Божої любові до людини та звернув увагу присутніх на зміст повноти життя Пречистої Діви Марії: «Ми сьогодні дякуємо Богові за дар земного життя Богородиці, за ці безцінні роки, вартість яких полягає у святості та сповненні Божого закону»,- сказав єпископ.

Закликаючи вірних замислитися над своїм життям, архиєрей назвав причину людського нещастя та відкрив її наслідки для людини: «Єдина річ, яка нищить людське життя, – гріх, потоптання Божого Закону. Людина, яка нехтує Божими Заповідями, руйнує своє земне життя. Ця хвороба гріха руйнує наше особисте і національне буття. Гріх є многоликий. Він проявляється в різних ділянках нашого життя: особистого, родинного, спільнотного і суспільного». Проповідник підкреслив, що «нас роз’єднують не наші добрі вчинки і чесноти. Нас роз’єднує не віра. Нас роз’єднує гріх, людська гординя».

Владика Богдан порушив низку актуальних проблем, які поширені сьогодні в суспільстві: розлучення в сім’ї та поділи в громадах, убивство ненароджених і питання соціально незахищених людей, закликаючи усіх до невтомної праці над собою для спільного й особистого добра: «Служити життю невтомною працею, кожен на своєму місці, чесно, відповідально і жертовно працювати на спільне благо, на преображення нашого українського суспільства, на лікування від тяжких недуг і наполегдивою щоденною працею сприяти відновленню нашого народу».

Після Літургії владика Богдан (Дзюрах) подарував громаді села свою єпископську панагію, як знак своєї любові та молитви за них, оскільки ця парафія в 1991 році була першим місцем його священичого служіння.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next