АКТУАЛЬНО

«Ми покликані своїми дарами будувати наш екзархат, спільноту, нашу Церкву», - владика Діонісій на початку першої сесії Собору

Понеділок, 14 грудня 2020, 10:20
Божественна Літургія є вершиною і джерелом всього християнського життя, тому ми під опікою Жировицької Богородиці, що є покровителькою Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду в Італії, спільною молитвою розпочинаємо першу сесію Екзархального собору.

Такими словами звернувся владика Діонісій Ляхович, екзарх для українців-католиків візантійського обряду в Італії, 11 грудня до учасників спільної молитви під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії з нагоди початку першої сесії собору Апостольського екзархату для українців –католиків візантійського обряду в Італії «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ у посткоронавірусному світі».

«Перший Екзархальний собор в Італії проводиться для всіх нас. Мене з Божої волі було покликано провадити цим Екзархатом, проте ми всі разом розпочинаємо його будувати», – продовжив він. За його словами, коли ми усвідомлюємо, в Кого віримо, тоді під час життєвих перешкод та криз не знеохочуємося, не впадаємо в розпач і не покидаємо нашу місію. «Папа Франциск каже, що кожен із нас отримав золоту монету-харизму, якою потрібно управляти. Святіший Отець наголошує, що вона є не музейним експонатом, а “рікою води живої”. Харизми повинні давати плоди, будувати спільноту, Церкву. І кожен із нас у нашій спільноті в Італії має свою харизму. Ми покликані, аби своїми харизмами будувати наш екзархат, спільноту, нашу Церкву. Будуючи нашу Церкву, ми також й будуємо Вселенську, бо ми є її частиною», – наголосив проповідник.

Він пригадав науку святого Василія про те, що наші дари не є лише для нас, а й для інших, і, навпаки, дари інших є нашими дарами. «Кожен із нас має свій дар. Однак потрібно радіти й дарами інших, бо їх дари є нашими дарами. Дай Боже, щоби ті харизми, які ми маємо, стали будівничими і ними ми творили один великий дар для Церкви – наш екзархат», – завершив владика Діонісій.  

Друга сесія Собору Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду в Італії «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ у посткоронавірусному світі» відбудеться 15 грудня.

Руслана Ткаченко для Департаменту інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next