АКТУАЛЬНО

“Ми святкуємо присутність над нами, між нами та у наших серцях третьої Особи Пресвятої Тройці — Святого Духа!” — владика Василь (Семенюк) у Хмельницьку

Вівторок, 29 травня 2018, 13:18
У неділю, 27 травня, у Хмельницьку з нагоди свята Зіслання Святого Духа та престольного празника у храмі Пресвятої Тройці Архиєрейську Божественну Літургію очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк). Також цього дня відбулося освячення храмового розпису та пам’ятної дошки Митрополиту Андреєві Шептицькому.

Роздумуючи над подією Зіслання Святого Духа на апостолів, владика Василь (Сенеюк) у своїй проповіді до вірних ще раз пригадав історію та сутність одного з найвеличніших християнських свят.

“У 50-й день після Воскресіння Христового, 10-го дня після Його Вознесіння Господь зіслав на апостолів Пресвятого Духа. Святий Дух надав  їм дар мови, дар розуміння Святого Писання і дар мужності у проповідуванні та визнаванні святої віри. Святий Дух зійшов і на нас у таїнстві миропомазання зі своїми дарами й помазав нас на Христових борців, а наше тіло зробив своїм храмом. Про цю велику правду пригадує нам святий апостол Павло й наставляє нас, щоб ми так жили: “Хіба ж не знаєте, — каже він, — що ваше тіло — храм Святого Духа, який живе у вас? Його ж маєте від Бога, тож уже не належите до себе самих. Ви бо куплені високою ціною! Тож прославляйте Бога у вашому тілі!”. Отож, ми святкуємо присутність над нами, між нами, у наших серцях третьої Особи Пресвятої Тройці — Духа Святого, святкуємо день народження Христової Церкви”, — наголосив на важливості цього свята для християн Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський.

“Ми скрізь сьогодні бачимо прикрашені зеленими гілками оселі та храми, які є символом Святого Духа. Це знак того відродження, яке Святий Дух спричинив до царств людських. Стараймося, щоб ми всі були відродженні в любові до Бога і до всяких чеснот, бо тоді ми будемо окрасою Церкви Христової. Це легко станеться, коли будемо йти за покликом Святого Духа. Просімо Його про допомогу, помножуймо свою святість і добрі діла — тоді Причастя Святого Духа буде з нами на віки...” — додав проповідник.

Варто зауважити, що владика Василь (Семенюк) сердечно подякував за богоугодне служіння синкелу Кам’янець-Подільської єпархії, митрофорному протоієрею Івану Данкевичу та вручив подячні грамоти настоятелеві храму Пресвятої Тройці отцю Роману Соколовському і всім, хто у той чи той спосіб долучився до оздоблення та розпису церкви.

За матеріалами Наталії Грищук


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next