АКТУАЛЬНО

«Ми в Коломиї кажемо до Спасителя: “Боже, промовляй, Україна слухає!», – Глава УГКЦ освятив унікальну дзвіницю з карильйоном

Субота, 03 серпня 2019, 16:31
«Відновлення дзвіниці в Коломиї – відновлення нашої історичної пам’яті, правди про нас, про ваше місто, а також про роль і місце Церкви в історії, житті та державному будівництві нашого народу», – на цьому наголосив Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у проповіді в Коломиї у суботу, 3 серпня 2019 року.
Зображення 1 / 7 Використовуйте клавіші для перегляду

Адже цього дня відбулося освячення унікальної дзвіниці з карильйоном, яку спорудили біля церкви Святого Йосафата.

На захід завітали місцеві жителі, віряни, представники органів державної влади різних рівнів, монашества, духовенства й охочі.

«Разом із цією дзвіницею ми сьогодні освятили набір дзвонів. Я не знаю, чи є багато міст в Україні, які можуть похвалитися тим, що на центральному майдані мають карильйон церковний дзвонів... Церковний дзвін – засіб, яким голос Божий (часто невидимий) може бути почутий. Те слово Боже, яке доручає Церкві голосити наш Спаситель у вашому місті, отримує свій новий інструмент. Бо коли дзвонить дзвін – до нас промовляє вічність. Коли дзвонить церковний дзвін, ми чуємо слово і голос Божий», –  зауважив Предстоятель.

І додає: «Як багато голосів “стукають” у наші вуха. Як, можливо, багато різних моментів людського гамору переживає Коломия на своїй центральній площі. Тож важливо серед галасу, який швидко мине, чути голос вічності».

На його думку, слово має надзвичайну силу. «Ця дзвіниця стоїть на перехресті вулиць на центральній площі Коломиї. Вона є символом відкритої Церкви і звернення Божого не тільки до тих, хто всередині, а до всіх», – наголосив духовний лідер греко-католиків.

Архиєрей у слові до присутніх також згадав, що цього року УГКЦ відзначає 30-річчя виходу з підпілля. Він зазначив, що Церква переживає чимало викликів. Окрім того, багато хто хоче, щоб голос УГКЦ не звучав. Однак Церква завжди була, є і буде голосом правди, зокрема для свого народу.

«Ми сьогодні в Коломиї кажемо до Спасителя: “Боже, промовляй, Україна слухає!», – закликав Блаженніший Святослав і додав, що необхідно слідувати за Святим Духом, бо Він є життєвим компасом людини.

Крім того, Глава УГКЦ відвідав катедральний собор Преображення Христового, де відслужив Панахиду за спочилими єпископами Коломийської єпархії – владиками Павлом Василиком і Миколою Сімкайлом. 

Довідка

Карильйон (із французької) – дзвоніння у дзвони. Карильйон – ударний музичний інструмент, що є набором точно налагоджених дзвонів із механічним керуванням. Також карильйоном називають музичну п’єсу, що імітує передзвін.

Фото пресслужби Коломийської єпархії

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next