АКТУАЛЬНО

"Ми йдемо на прощу, щоб навчитися віри", - о. Василь Поточняк

Неділя, 03 серпня 2014, 15:43
Ми йдемо на прощу, щоб навчитися віри, і маємо можливість просвітити розум на основі Біблії. Про це у своєму зверненні до учасників ІХ Міжнародної пішої прощі родин мігрантів із Самбора до Зарваниці заявив виконавчий секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ о. Василь Поточняк.

"Ми йдемо, щоб повірити в Бога живого, налагодити добрий зв'язок із Ним. Віра – це Божий дар. Це також і особистий труд. Це приклад сім’ї, Церкви, суспільства. І тому ми йдемо на прощу, щоб навчитися віри", - сказав у своїй промові через скайп-зв’язок о. Василь. 

Він заохотив паломників активніше спілкуватися з духовними провідниками прощі, щоб частіше чути Слово Боже. "На прощі ми маємо можливість просвітити розум на основі Біблії, свідчення святих. Питайте, дорогі паломники! Запрошуйте священиків, щоб мати відповідь на ті питання, які вас турбують. Щоб ви з прощі вийшли з просвітленим розумом. Це дасть вам силу не просто вірити, а вірити аргументовано", - зазначив виконавчий секретар ПМВ. 

Священик також наголосив, що плодом прощі є діла. "Як каже Христос, по плодах пізнають, чиї ви учні. Не важливо, що робите на прощі, а важливо, як ви служите на прощі - ваша радість, доброта, справедливість, щирість. Як будете поводитися на прощі, так і передасться вам у житті - у сім’ї, на роботі, у школі", - відзначив о. Василь Поточняк.

У другий день прощі після Служби Божої у катедральному соборі Святої Трійці у Дрогобичі о. Тарас Гарасимчук, канцлер Самбірсько-Дрогобицької єпархії, привітав паломників, "які вже дев’ятий раз долають понад 200 км від Самбора до Зарваниці, від одної чудотворної ікони до іншої". І подякував прочанам за їхню місію, що вони йдуть і свідчать Христа. "Нехай ця проща буде моментом примирення із собою, з ближніми. Обов’язково в цій прощі згадайте тих, з ким живете, з ким спілкуєтеся. Вам здається, що ви просто йдете, випрошуючи в людей різних ласк. Однак дорогою ви зустрічаєте людей, і засіваєте Слово Боже", - зазначив отець Тарас.

За два дні прочани пройшли понад шістдесят кілометрів за маршрутом: Самбір – Брониця – Дрогобич – Гаї Верхні – Стрий.

У прощі беруть участь мігранти з Італії, Португалії, Польщі, Чехії, Великобританії, Канади, США, Греції, Іспанії, Росії та їхні діти, представники із Львівської, Івано-Франківської, Вінницької, Київської, Тернопільської, Кіровоградської областей.

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next