АКТУАЛЬНО

"Ми йдемо на прощі, щоб просити поживи духовної", - о. Богдан Лехович

Середа, 06 серпня 2014, 10:23
Ми йдемо на прощі, щоб просити поживи духовної. Таку думку висловив о. Богдан Лехович, духівник ІХ Міжнародної пішої прощі родин мігрантів із Самбора до Зарваниці, у своїй проповіді в парафії Всіх святих українського народу в Стрию.

Він подякував душпастирям і парафіянам, які щиро і радо приймають паломників. "Ми заносимо щиру подяку пароху, священикам, які нам служать, з їхніми вірними за те, що на цій дорозі наситили нас, прийняли у свій храм, щоб помолитися і прийняти благодаті духовні. Бажаємо, щоб у цій громаді щоразу більше причащалися і пізнавали Христа", - сказав о. Богдан.

Водночас ще один духівник прощі, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Козятин Вінницького протопресвітерства Київської єпархії о. Антон Борис, відзначив, що кожна людина, яка вирушає в дорогу, покладається на Бога і довіряє Йому. "Наша довіра проглядається в багатьох речах. Наприклад, ми віримо, що прийдемо до парафії, і нас зустрінуть. Ми не беремо жодної їжі, бо стараємося довіряти Богові. Ми відключаємо мобільні телефони. Стараємося спілкуватися з нашими рідними, друзями лише в перерві. Коли йдемо, то молимося. І приємніше йти, коли нас зустрічають на дорозі", - зазначив о. Антон. 

У неділю через скайп-зв'язок з учасниками Міжнародної пішої прощі родин мігрантів поспілкувався виконавчий секретар Пасторально-міграційного відділу о. Василь Поточняк. Він відзначив, що на парафіях УГКЦ неділя має стати центром зустрічі активних християн. "Неділя – святий день, час для Бога, придуманий Богом як своєрідна десятина: шість днів працюй, а сьомий - відпочивай. Свята Літургія, можливість причащатися – найцінніший момент християнина. День святий, день недільний, день Господній має бути в повазі кожного християнина, а участь у Святій Літургії має вважатися не обов’язком, а даром від самого Господа – даром зустрітися з ним", - підкреслив о. Василь Поточняк.

У неділю на прощі був парад вишиванок.

Цього ж дня у селі Велика Тур'я паломників гостинно зустрічали місцеві мешканці, вбрані у вишиті сорочки, і посипали дорогу перед учасниками прощі квітами. Місцевий парох відзначив, що в їхньому селі в кожній хаті є заробітчани, тож духом і молитвами мешканці села завжди з прочанами.

Нагадаємо, ІХ Міжнародна піша проща родин мігрантів із Самбора до Зарваниці, яку організував Пасторально-міграційний відділ у співпраці з «Карітасом» Самбірсько-Дрогобицької єпархії та Міжнародною спільнотою родин мігрантів, триває з 1 по 10 серпня триває  Загальна протяжність прощі - 250 км.

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next