АКТУАЛЬНО

«Ми з Україною!»: Прем’єр штату Нового Південного Уельсу Австралії підтримав Україну у війні з Росією

Середа, 02 березня 2022, 14:28
Прем’єр найчисельнішого за населенням штату Австралії Нового Південного Уельсу Перроте під час акції «Ми стоїмо з Україною», яка була проведена в Сіднейському оперному театрі, висловився на підтримку українського народу та українців, які живуть у Новому Південному Уельсі, з приводу війни Росії проти України. За його словами, ілюмінація оперного театру в Сіднеї – це ще одна зірка в сузір’ї тих, хто підтримує свободу та мир. Ми з Україною!

Про це Департаменту інформації УГКЦ повідомив протосинкел Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра і Павла та настоятель парафії Святого Андрія в Сіднеї отець Симон Цькуй.

Як розповів священник, у вівторок, 1 березня, понад тисячу українців та прихильників України зібралися біля оперного театру в Сіднеї на проукраїнську акцію «Ми стоїмо з Україною». Під час заходу Сіднейський оперний театр, що є однією з найвідоміших будівель у світі, підсвітили кольорами українського національного прапора за ініціативою уряду Нового Південного Уельсу та управління оперного театру.

Отець Симон Цькуй разом зі священником Української Автокефальної Православної Церкви в Сіднеї о. Михайлом Смоленцем розпочали захід молитвою.

У своєму слові отець Симон закликав представників різних релігій: християн, євреїв, мусульман та навіть невіруючих - об’єднатися в спільній молитві. Відтак присутні звершили молитву за український народ і помолилися «Отче наш».

До акції долучився також архиєпископ Сіднею Aнтоні Фішер із деканом та священниками собору Святої Марії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next