АКТУАЛЬНО

«Ми засуджуємо комуністичну ідеологію», – сказав владика Теодор Мартинюк у День пам’яті і примирення

Середа, 08 травня 2019, 17:03
Сьогодні, 8 травня, у День пам'яті та примирення, Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор Мартинюк спільно із представниками інших конфесій Тернополя очолив заупокійну Панахиду за всіма воїнами, які віддали своє життя, захищаючи українську землю, та невинним жертвами збройного протистояння Другої світової війни.

«Зло породжує війни. Дві страшні безбожні ідеології – нацистська і комуністична – породили Другу світову війну, – сказав архиєрей, звертаючись до присутніх. – Уже на беззаперечних історичних фактах історики довели, що саме ці дві ідеології і є причиною Другої світової війни. Нацистське зло було осуджено світовою спільнотою на Нюрнберзькому процесі. Комуністичне зло та ідеологія, яка забрала не менше життів, як нацистська, ще до сьогодні не є вповні усвідомлена і осуджена як людиноненависницька. Ми сьогодні… хочемо як один, великий, єдиний український народ голосно, на весь світ, сказати, що ми засуджуємо комуністичну ідеологію. Бо певно, не зробивши цього швидше, ми лікуємо нову кровоточиву рану на тілі нашої дорогої землі».

Пам’ятний реквієм відбувся у річницю капітуляції нацистської Німеччини, відповідно до Указу Президента України про відзначення та гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next