АКТУАЛЬНО

Мирослав Сеник: «Під час будівництва нового корпусу УКУ використали унікальні для Львова будівельні технології»

Неділя, 01 вересня 2013, 16:33
Студмістечко УКУ на вул. Стрийській розростається. 3 вересня відбудеться освячення сучасного багатофункційного академічного корпусу, будівництво якого тривало три роки. Він стане другою будівлею студмістечка, після Колегіуму.

Під час проектування та будівництва архітектори та будівельники використали новітні технології, що зробило будівлю насправді сучасною та інноваційною. Однією з особливостей нової будівлі стане величезний зал-їдальня на 250 місць. Відтак тут протягом дня можна буде обслуговувати до двох тисяч людей. За потреби цей зал можна використовувати і як конференц-зал. В такому випадку кількість місць зросте до 350.

«На першому поверсі знаходиться гарний великий зал-їдальня, у Львові таких приміщень майже немає. Висота стелі в ньому дев’ять метрів. Для перекриття ми застосували унікальне кесонне перекриття. На даху цієї їдальні, на рівні третього поверху, буде тераса з садом», – розповів проректор УКУ з адміністрації та розвитку Мирослав Сеник.

Ще одна тераса розміщена на даху четвертого поверху.

Також в новому корпусі використано системи сонячного нагріву води фірми «Viessmann». За проектними розрахунками, гарячої води, яка буде нагріватися, повинно вистачити як на функціонування цього будинку, так і для Колегіуму, що здешевить його експлуатацію.

Окрім цього, у процесі будівництва було зроблено перепроектування, для того щоб інженерні системи, загалом, винести в підвал. Відтак вдалося досягнути додаткових приміщень для навчальних цілей на другому поверсі.

Нагадаємо, що територію теперішнього студмістечка освятив Папа Римський Іван Павло ІІ під час свого візиту до Львова в 2001 році. У першій фазі будівництва студмістечка УКУ, яка триватиме до 2015 року, окрім Колегіуму та багатофункційного академічного будинку, постануть ще дві споруди: головний університетський храм разом із пасторальним центром та сучасний бібліотечно-інформаційний комплекс. Освячення наріжного каменю храму Святої Софії відбудеться також 3 вересня.

 

Прес-служба УКУ

ТЕГИ: УКУ
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next