АКТУАЛЬНО

Мирославу Мариновичу вручили Медаль Вдячності, засновану до 30-річчя руху «Солідарність» у Польщі

Вівторок, 03 вересня 2019, 16:17
1 серпня в рамках урочистостей з нагоди тридцять дев’ятої річниці Підписання гданського порозуміння (домовленості 1980 року між опозиційним профспілковим рухом Солідарність і чинною тоді комуністичною владою Польщі щодо впровадження демократичних реформ) та вісімдесятиріччя початку ІІ Світової війни відбулося вручення Медалі Вдячності.

Одним із цьогорічних лауреатів, поряд із визначними політиками й громадськими діячами – угорцем Габором Демським та голландцем Франсом Тімермансом, визнано українського правозахисника, публіциста, релігієзнавця, члена-засновника Української Гельсінської групи, організатора амністерського руху в Україні, проректора з призначення та місії УКУ Українського католицького університету, професора Мирослава Мариновича. Пан Мирослав відомий також як засновник та президент українського PEN-клубу. Протягом восьми років він захищав права людини в Радянському Союзі. П’ять років тому, в епоху запеклих боїв в українсько-російській війні, був одним із головних спікерів на відкритті нового приміщення ECS на пл. Солідарності.

Медаль Вдячності – це нагорода, заснована ECS до 30-ї річниці руху «Солідарність». Медаль вирізняє тих іноземців, які допомагали Польщі у її важкій боротьбі за свободу та демократію під час комуністичної диктатури; які досліджують та популяризують у світі історію антикомуністичної, демократичної опозиції в Польщі, а також у дусі ідеалів солідарності відстоюють універсальні права людини; які цілеспрямовано сприяють ідеї солідарності як основи європейського порядку, працюють на порозуміння між народами, а лад суспільний та моральний будують на діалозі. На сьогодні Медаллю Подяки відзначені шістсот дев’яносто дев’ять людей.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next