АКТУАЛЬНО

Миру в Україні та боротьбі з алкоголем присвятили Хресну ходу, якою пройшли тисячі вірян у Коломиї

Понеділок, 30 березня 2015, 20:46
Традиційну Хресну дорогу центральними вулицями Коломиї провели 29 березня за участі кілька тисяч вірян. Очолив молитовну ходу Правлячий архиєрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Василь (Івасюк) у супроводі близько сотні священиків.

Цього ж дня єпарх відслужив Божественну Літургію у катедральному соборі Преображення Христового і навчав про згубний вплив алкоголю на людину. Єпископ закликав долучатися вірян у молитовному наміренні миру в Україні, боротьби з алкоголізмом та перемоги українського війська. Розпочали Хресну ходу від головної святині єпархії.

Присутні почергово несли символічний хрест із терновим вінком. Спочатку священики, потім представники влади, церковні братства і сестринства, освітяни, вчителі, медичні працівники, активісти Майдану та волонтери, воїни АТО, політв’язні, репресовані, підприємці і жертводавці, працівники “Карітасу” та державних соціальних служб, працівники засобів масової інформації та члени “Просвіти”. До несення хреста долучилася учнівська і студентська молодь, представники молодіжних християнських організацій, студенти Івано-Франківської духовної семінарії та Коломийського дяківсько-катехитичного коледжу.

Після кожної стації Хресної дороги духовенством була виголошена повчальна проповідь і молитва. Молились за воїнів, які стоять на сторожі миру в Україні, за поранених, важко хворих, за визволення полонених, за несправедливо засуджених, за згоду з Божою волею в терпіннях, за любов і милосердя до ближніх, за всіх жертводавців, за Божу опіку над нашим народом, за матерів та за християнські родини, за дітей та християнську українську молодь, за душі загиблих героїв Небесної сотні, загиблих воїнів АТО і мирних мешканців.

На завершення Хресної дороги владика Василь наголосив на необхідності покаяння. Архієрей закликав присутніх вірян завжди говорити Богові ствердне “Так”, щоб кожен з відвагою міг перейти і довершити паломництво свого життя. Єпарх подякував усім учасникам за спільну молитву і побажав, щоб мир від Христового воскресіння приніс так бажану перемогу.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next