АКТУАЛЬНО

Митрополит Ігор освятив військовий храм Стрітення ГНІХ

Четвер, 16 лютого 2017, 12:55
15 лютого 2017 року владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, здійснив Чин освячення престолу і храму Стрітення ГНІХ у м. Львові.

По завершенні освячення військового храму Митрополит Ігор звершив Божественну Літургію. Відтак відбувся Чин освячення води і свічок, уділення всім присутнім архиєрейського благословення та панахида за військовослужбовців, які загинули в Афганістані, та активістів Революції гідності, а також воїнів, які віддали своє життя на Сході України. Митрополит Львівський відвідав новий відділ душпастирства для курсантів Національної академії сухопутних військ, який знаходиться біля новоосвяченого храму.

Храм споруджено з ініціативи ветеранів Афганістану Львівщини поряд із пам'ятником полеглим воїнам у війні в Афганістані 1979-1989 рр. та  під час Революції гідності – Майдану, а також воїнів, що віддали своє життя в зоні конфлікту АТО на Сході України.

Фундаторами та доброчинцями храму є ветерани, мешканці Львова та Львівщини, підприємці. Значну частину коштів для спорудження було виділено із фондів Центру військового капеланства УГКЦ.

www.ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next