АКТУАЛЬНО

Митрополит Ігор (Возьняк) освятив новий дерев’яний храм у Пустомитах

П'ятниця, 16 листопада 2018, 11:57
14 листопада 2018 року, у день пам’яті Святих чудотворців і безсрібників Косми і Дам’яна, владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Чин освяченння новозбудованого дерев’яного храму у місті Пустомити (вул. Піщанка, 1).

Архиєрей освятив також престол храму, вклавши в нього мощі блаженного священномученика Миколая Чарнецького. Опісля на навоосвяченому престолі владика звершив першу Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з численним духовенством.

По завершенні молитви головний будівничий храму о. Юрій Чудяк, адміністратор парафії Успіння Пресвятої Богородиці в м. Пустомити, який одночасно виконує уряд синкела у справах духовенства Львівської архиєпархїі, висловив слова щирої вдячності Митрополиту за ласку освячення цієї святині. Рівно ж протоієрей подякував усім меценатам, жертводавцям, митцям і майстрам, які доклалися до спорудження храму. Отець Юрій наголосив, що ця святиня є саме дерев’яною, тому що є своєрідним пам’ятником-меморіалом усіх знищених дерев’яних святинь на українських етнічних землях, що зараз належать Польщі. Тому ідею спорудження такого храму виношували в першу чергу ті жителі Пустомит, які є нащадками насильно виселених українців в ході сумнозвісної операції «Вісла».

Наприкінці Божественної Літургії була зачитана фундаційна грамота на освячення храму, вручено Митрополичі грамоти усім, хто доклав праці для спорудження святині. Також Митрополит Ігор перевів о. Юрія Чудяка в уряд пароха парафії Успіння Пресвятої Богородиці у м. Пустомити.

ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next