АКТУАЛЬНО

Митрополит Івано-Франківський УГКЦ освятив пам’ятну дошку на честь владики Павла Василика в Тлумачі

Понеділок, 12 грудня 2016, 15:59
11 грудня Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) відвідав парафію Пресвятої Трійці, що в м. Тлумач. Під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії Митрополит Володимир звернувся до присутніх з повчальним словом, роздумуючи над уривком з недільного Євангеліє, в якому Христос розповів притчу про милосердного самарянина. Він відзначив, що християнин не може звертати своє милосердя лише на тих, кого любить, або до кого є прихильним, але, за прикладом Господа нашого Ісуса Христа, ми повинні бути милосердними особливо до тих, хто нам не подобається, кого вважаємо нашими ворогами. «У кожному випадку нашого життя ми повинні вбачати, що сам Бог посилає нам наших ближніх, котрі потребують нашої допомоги. Хто ж є нашим ближнім, вирішуємо не ми, але обставини, які є спільними для нас і тих, хто поруч із нами», - повчав він.

Після Служби Божої Митрополит відслужив Панахиду за Ісповідником віри владикою Павлом Василиком.  А після цього на фасаді храму Пресвятої Трійці у м. Тлумач відкрили та освятили нову пам’ятну дошку світочу Української Греко-Католицької Церкви владиці Павлу Василику. Митрополит Володимир, освятивши її, поділився з присутніми теплими спогадами про владику Павла, закликаючи всіх пильно дивитися на добрі приклади з минулого, щоб правильно та зі страхом Божим будувати майбутнє.

Постать цього єпископа є особливою для тлумачан. Він назавжди залишиться взірцем героїчного служіння Богові та українському народові. Свідченням цього є довгострокові поневіряння у в’язницях, жертовне і безкорисливе служіння архипастиря, який не покинув свою паству, ризикуючи власним життям. Особливо активною була праця архиєрея Павла на теренах Тлумацького краю, де єпископ відправляв підпільні Літургії, а в часи волі спричинявся до будівництва церков, висвячував священиків. Цікаво, що йому в цьому дуже ревно допомагав і наш Митрополит Володимир, ще будучи молодим священнослужителем.

Повідомили в прес-службі Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next