АКТУАЛЬНО

«Митрополит Андрей Шептицький - провісник сучасного екуменізму», - о. Іван Дацько

Субота, 31 жовтня 2015, 16:19
30 жовтня у Львові відбулася I сесія Міжнародного симпозіуму, присвяченого 150-річчю від дня народження Андрея Шептицького «Богословсько-екуменічна спадщина митрополита Андрея Шептицького». Присутні мали нагоду почути унікальні факти екуменічної діяльності митрополита та дізнатися про богословське мислення Андрея Шептицького.

Отець д-р Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій (УКУ), поділився з присутніми про тяглість екуменічної думки від Шептицького до його послідовників сьогодні. “Шептицький став провісником сучасного екуменізму. Питання єдності Церков було для нього пріоритетним. Він собі думав, що треба починати з молодого покоління і втілював це розумно - як стає митрополитом, реформує духовну семінарію”, - зауважив о. д-р Іван Дацько. Він закликав продовжувати доповняти, удосконалювати його насліддя: “Екуменізм залишається пріорітетним не лише для греко-католиків, але й для всіх християн України”.

Отець д-р Мирослав Татарин з Університету святого Єроніма (Ватерлоо, Канада) вказав шлях до єдності християн, яким рухався митрополит Андрей: “Це дорога умалення, заклик до самозречення, послух і вміння слухати одне одного”. За словами о. д-ра Мирослава Татарина, ще від початку душпастирської діяльності владика Андрей віддається пошуку спільної мови з православним світом, знайомиться зі старообрядовцями в Росії.

“Митрополит Андрей Шептицький закликає ставиться з любов'ю до всіх людей доброї волі. Це стає духом його душпастирства і його богословської думки. Тому він не лише син своєї доби”, - підсумував о. д-р Мирослав Татарин.

Завершився перший день симпозіуму концертом “Музичний дар праведному Андрею у Львівській обласній філармонії. Лунала сучасна духовна музика українських композиторів М. Скорика, О. Козаренка, В. Степурка та Л. Дичко у виконанні “Галицького камерного хору”.

Міжнародний симпозіум триватиме з 30 жовтня до 1 листопада у м. Львові. Місце проведення: НУ «Львівська політехніка», головний корпус, актова зала (вул. С. Бандери, 12, 2-й поверх), п’ятниця з 9.30 - 16.30; Український католицький університет, Філософсько-богословський факультет, конференц-зал (вул. Хуторівка, 35а), субота з 10.00- 18.10 год.; Архиєрейська Божественна Літургія у соборі Святого Юра (площа Святого Юра, 5) з 11.00 по 13.00.

Олеся Барчук

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next