АКТУАЛЬНО

Митрополит Борис Ґудзяк став членом Конгрегації для Східних Церков

Середа, 07 серпня 2019, 09:23
6 серпня 2019 року Апостольський престол повідомив, що Святіший Отець Папа Франциск номінував нових членів Конгрегації для Східних Церков, серед яких архиєпископ і митрополит Філадельфійський високопреосвященний владика Борис Ґудзяк.

У повідомленні на офіційному сайті Апостольської столиці, зокрема, йдеться: «Його Святість Франциск зарахував до числа членів Конгрегації для Східних Церков: преосвященних і високопреосвященніших кардиналів Гуальтьєро Бассетті, архиєпископа Перуджі та Чітта-делла-П’єве, Карлоса Осоро Сьєрру, архиєпископа Мадрида, Андерса Арбореліуса, О. С. Д., єпископа Стокгольма, Луїса Франциска Ладарію Феррера, Т. І., префекта Конгрегації віровчення; монсеньйорів Ентоні Коліна Фішера, О. П., архиєпископа Сіднейського, Жоржа Бакуні, архиєпископа греко-мелькітського Бейрутського та Джибільського, Бориса Ґудзяка, архиєпископа Філадельфійського для українців греко-католиків, Мішеля Аупетіта, архиєпископа Парижа й Мігеля Анхеля Аюсо Гуйсо, президента Папської ради з питань міжрелігійного діалогу».

Фото Радіо Ватикан

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Додаток:

Конгрегація для Східних Церков

Конгрегація для Східних Церков – це відомство Римської Курії, завданням якого є сприяти зростанню, забезпечувати збереження літургічної, духовної та дисциплінарної спадщини Церков візантійського, сирійського, вірменського, халдейского та коптського обряду, які перебувають в єдності з Апостольською Столицею. Крім того, в окремих регіонах вона має ексклюзивну юрисдикцію, де їй підлягають також вірні латинського обряду.

Конгрегація складається з кардинала Префекта, який нею управляє з допомогою Секретаря, та з кардиналів, архиєпископів та єпископів, призначених Папою. Від 2007 року її очолює кардинал Леонардо Сандрі, а 2009 року Секретарем призначено архиєпископа Циріла Васіля, ТІ. З природи самого права членами Конгрегації Східних Церков є Патріархи та Верховні Архиєпископи Східних Католицьких Церков, а також Президент Папської Ради сприяння єдності християн.


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next