АКТУАЛЬНО

Митрополит Борис Ґудзяк став першим українцем, який отримав нагороду від Університету Нотр-Дам

Неділя, 30 червня 2019, 23:17
У суботу, 29 червня 2019 року, у Львові відбулося вручення нагороди Університету Нотр-Дам (США) (Notre Dame Award) архиєпископу Борисові Ґудзяку, митрополиту Філадельфійському УГКЦ в США. Адже владика Борис — відомий громадський діяч, провідний науковець у галузі церковної історії, президент Українського католицького університету.

Як повідомляють ЗМІ, нагороду Університету Нотр-Дам присуджують “чоловікам та жінкам, життя і вчинки котрих є свідченням відданості ідеалам, яким служить Університет: віра, пізнання, освіта, справедливість, суспільне служіння, турбота про нужденних осіб”.

“Український католицький університет отримав нагороду Університету Нотр-Дам. З глибоким зворушенням прийняв її від імені багатьох: моїх духовних вчителів — засновників Українського католицького університету митрополита Андрея та патріарха Йосифа, кардинала Любачівського, патріарха Любомира, мого попередника — ректора о. Михайла Димида, моїх колег, сенаторів, студентів. Отримую з відчуттям великої вдячності — Богові, всім тим, завдяки кому це могло відбутися, та університетові Нотр-Даму”, — поділився владика Борис.

І згодом додав: “Мабуть, Нотр-Дам є найвідомішим католицьким університетом світу. Вважаю його провідним глобальним католицьким університетом. Ваша глобальна відкритість і чутливість проявляється навіть через такий жест уваги до маленького університету в далеких краях, з забутою історією та глибоко зраненими людськими серцями. Дозвольте вам подякувати за дружбу. У нас багато приятелів серед богословських програм, інститутів і університетів світу. Однак ставлення до нас університету Нотр-Даму є унікальним — ви нас особисто підтримуєте! Ми друзі! І це велика благодать”.

Додамо, що нагороду Університету Нотр-Дам за великі досягнення раніше отримували такі видатні постаті, як: президент США Джиммі Картер та його дружина; свята мати Тереза з Калькутти; північноірландський політик Джон Г’юм; кардинал Вінко Пуліч, архиєпископ Сараєво; Жан Ваньє, засновник спільноти “Лярш-Ковчег”, Colectivo Solecito de Veracruz — спільнота мексиканських матерів, що організовували пошуки зниклих безвісти близьких і рідних внаслідок кримінального насильства та бездіяльності держави.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next