АКТУАЛЬНО

Митрополит Краківський: «Блаженніший Любомир був провідником і господарем на паломницьких дорогах Івана Павла ІІ в Україні»

Вівторок, 06 червня 2017, 17:38
Святіший Отець Іван Павло ІІ ставився до світлої пам’яті Блаженнішого Любомира з великою любов'ю і пошаною. Про це мовиться в листі-співчутті кардинала Станіслава Дзівіша, Архиєпископа-емерита, Митрополита Краківського, до Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з приводу відходу у вічність Блаженнішого Любомира.

«Ваша Церква переживає в ці дні жалобу по смерті великого сина українського народу і Церкви», – ідеться в листі.

«Працюючи разом зі Святішим Отцем Іваном Павлом ІІ, я хотів би дати свідчення, з якої любов'ю і пошаною ставився святий Іван Павло ІІ до померлого. Він знав його старання для відбудови Католицької Церкви в Україні та у світі й старався підтримувати його зусилля. Це було водночас виявом пошани Івана Павла ІІ до українського народу», – написав архиєрей.

А виявом піклування про християнське життя в Україні, за словами автора листа, був Апостольський візит святого Івана Павла ІІ до України. «Кардинал Гузар був провідником і господарем на паломницьких дорогах Івана Павла ІІ в Україні. Я бачив радість в його очах, бо він був переконаний, що той візит Папи пробудить в українському народові надію на краще майбутнє», – написав у листі кардинал Станіслав Дзівіш, додавши, що й для нього кардинал Гузар був приятелем. «Тому прагну віддячити йому своєю молитвою, коли проводимо його на дорогу до вічного спочинку в Господі», – написав Архиєпископ-емерит.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next