АКТУАЛЬНО

Митрополит Львівський благословив семінаристів Львівської духовної семінарії на успішний початок нового навчального року

Вівторок, 24 вересня 2013, 12:43
22 вересня Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Святого Духа Львівської духовної семінарії з нагоди початку навчального року.

Перед Богослужінням владика Ігор освятив підрясники семінаристів другого курсу, для яких відтепер цей одяг буде символом відречення від земних благ та звернення свого погляду в напрямку небесної домівки.

Відтак розпочалася Божественна Літургія, яку владика звершив у співслужінні із духовенством семінарії, Католицького університету та запрошеними священнослужителями. У своєму слові архиєрей наголосив: «Ми є будівничими свого життя. Ми є храмом Божим, і шкода, коли в цій будівлі відкидається фундамент, – “камінь, що відкинули будівничі став каменем наріжним”, - Ісус Христос у житті християнина».

Насамкінець владика Ігор звернувся до семінаристів із словами побажань та підтримки: "Розпочинаєте новий академічний рік, в якому будете завантажені навчанням, але не забувайте найперше про очищення та освячення свого духу. Використовуйте належно свій час, втікаючи від дармування та байдужості… Учіться постійно знаходити час на сердечну й уважну приватну молитву, бо так чинили ті, хто бажав йти шляхом освячення».

По завершенні Літургії владика Ігор разом із отцями Ігорем Бойком, ректором семінарії, та Богданом Прахом, ректором УКУ, вручили семінаристам першого курсу студентські квитки та залікові книжки, що засвідчить їхню належність до спільноти студентів. Насамкінець, отець-ректор подякував усім присутнім за спільну молитву та запросив до ознайомлення з домівкою семінаристів. 

Святкування початку нового навчального року завершилося спільним святковим обідом у колі семінарійної родини.

За матеріалами Медіа-центру ЛДС

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next