АКТУАЛЬНО

Митрополит Львівський очолив відпустовий празник в соборі Святої Софії в Римі

П'ятниця, 09 грудня 2016, 12:33
8 грудня в соборі Святої Софії в Римі відбувся храмовий відпуст з нагоди празника Священномученика Климента, Папи Римського. Богослужіння очолив владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Напередодні ввечері, 7 грудня, Митрополит Ігор очолив служіння Великої вечірні з литією, після якої було виставлено для почитання ікону та мощі святого.

У день свята, звертаючись у своїй проповіді до присутніх на Богослужінні, архиєрей розповів про постать священномученика Климента, його місійну працю та подвиг мученика. "Такі слуги наперед поборюють смерть у своєму серці та душі, щоб завжди й в усіх небезпеках залишатися вірним Богові. Про мучеництво можна говорити, однак його важко удостоїтися, адже треба цілковито зробити себе знаряддям Божим", - зазначив владика. Проповідник вказав, зокрема, на роль святих Кирила і Методія у віднайденні мощів святого Папи та їх перевезення до Вічного міста, а також згадав патріарха Йосифа Сліпого, завдяки старанням якого Папа Павло VI вклав мощі святого Климента до престолу в соборі Святої Софії.

Після Літургії відбулося освячення води у фонтані "Три ангели" на території собору та окроплення вірних свяченою водою. Разом з архиєреєм співслужили представники різних монаших спільнот, члени ректорату та студенти папської колегії Святого Йосафата, представники ватиканських декастерії та фундації "Мігрантес".

Додамо, що священномученик Климент є покровителем собору Святої Софії – Премудрості Божої, частина його мощів була складена до престолу собору 28 вересня 1969 року Папою Павлом VI, перенесених із римської базиліки Святого Климента.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next