АКТУАЛЬНО

Митрополит Львівський закликав священнослужителів до активного душпастирського служіння у військових структурах України

Вівторок, 18 березня 2014, 13:54
Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, звернувся до священнослужителів Львівської архиєпархії щодо духовної підтримки Збройних сил України та інших військових формувань.

Підтримуючи ініціативу владики Михайла, керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у своєму зверненні закликав капеланів та всіх охочих священнослужителів Львівської архиєпархії до активного душпастирського служіння у військових та правоохоронних структурах України на теренах Львівської архиєпархії, або для супроводу військ у місцях виконання бойових завдань.

«У цей непростий час для нашої Держави, — пише владика Ігор у своєму зверненні до священнослужителів Львівської архиєпархії, — звертаюся до Вас у справі капеланського служіння для особового складу Збройних сил України та інших військових формувань».

Далі владика наводить інформацію, що до душпастирської опіки військових та правоохоронців сьогодні залучено 57 священиків з усіх єпархій та екзархатів УГКЦ. 

Однак, на переконання ієрарха, цієї кількості душпастирів замало у нинішній ситуації. Оскільки оголошена мобілізація і проводиться збільшення кількості військових структур, потреба в капеланах зросла. Тому єпископ нагадує душпастирям: «Щоб виконувати це служіння, необхідно бути громадянином України та мати досвід військової служби».

Для належної координації праці усіх охочих священнослужителів Львівської архиєпархії Митрополит Львівський закликає зголошуватися до о. Степана Суса, синкела у справах капеланства Львівської архиєпархії.

Прес-служба Львівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next