АКТУАЛЬНО

Митрополит Львівський Ігор доручив відкрити «Двері Божого милосердя»

Четвер, 10 грудня 2015, 18:49
Згідно з Буллою «Misericordiae vultus» («Обличчя милосердя») Святішого Отця Папи Франциска, Митрополит Львівський Ігор доручив відкрити «Двері Божого милосердя» в таких храмах Львівської архиєпархії УГКЦ: Архикатедральний собор Святого Юра, Гарнізонний храм Святих апостолів Петра і Павла (м. Львів), храм Успіння Пресвятої Богородиці (с. Страдч), храм Святого Миколая (смт Глиняни), храм Собору Пресвятої Богородиці (с. Прилбичі).

Також згідно з декретом парохам, адміністраторам, настоятелям вищезгаданих храмів Митрополит Львівський доручив здійснити Молебний чин з нагоди відкриття Ювілейного року Божого милосердя.

«У Рік Божого милосердя, що від сьогодні проголошений Святішим Отцем Франциском, віддаймо цілковито все наше життя в руки милостивого Бога, який швидко приймає добрий намір людини, щоб дарувати їй духовні борги. Кожний добрий батько готовий простити своїй дитині найбільшу образу, а тим більше реально, коли це стосується безмірно милосердного Господа», - зазначив Митрополит Ігор у слові в день початку Року Божого милосердя.

Традиція проведення Святого року в Католицькій Церкві була започаткована Папою Боніфатієм VIII у 1300 році. Ювілей полягає в загальному прощенні, відпусті, доступному для всіх, у можливості відновити взаємини з Богом та з ближнім. Таким чином, Святий рік – це нагода для поглиблення віри та оновлення християнського свідчення.

Початком Ювілею є відкриття так званих «святих дверей», що для вірних означає особливий час і «надзвичайний шлях» до спасіння.

ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next