АКТУАЛЬНО

Митрополит Стефан (Сорока) запрошує на Всесвітню зустріч родин сім’ї, які пережили переслідування за віру

Понеділок, 07 липня 2014, 16:47
Філадельфійська архиєпархія УГКЦ запрошує на Всесвітню зустріч родин, що відбудеться 22-27 вересня 2015 р. у Філадельфії, сім’ї, які пережили переслідування за віру.

Як повідомили Департаменту інформації УГКЦ у прес-службі архиєпархії, Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, під час цієї зустрічі має намір надати слово тим родинам, які пережили переслідування за віру.

«Моєю надією та метою є, – зазначив Архиєпископ, – надати слово цим позбавленим голосу, щоби вони могли дати свідчення про свої переслідування, щоби вони поділилися своїми історіями, а особливо, розповіли про той вплив, який ці страждання і переслідування мали на них».

Владика Стефан відзначив, що Українська Греко-Католицька Церква століттями відчувала переслідування за віру - цей досвід має бути представлений на цій зустрічі, і ці свідчення мають бути почуті.

Архиєпископ зауважив, що релігійні переслідування як колись, так і зараз, постійно відбуваються у світі – в Східній Європі, на Близькому Сході, в Африці – майже в кожному куточку світу. І часто їх історії залишаються невідомими.

На Всесвітню зустріч родин запрошений Святіший Отець Франциск. Організатори сподіваються, що Папа зможе взяти в ній участь. У Філадельфії очікують на прибуття одного мільйона учасників. Всесвітня зустріч родин, яку організовує Папська рада у справах родини, відбувається щотри роки. 

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next