АКТУАЛЬНО

Митрополит Угорщини молився в парафії Покрову Богородиці УГКЦ в Будапешті

П'ятниця, 17 червня 2022, 14:38
У свято Зіслання Святого Духа в парафії Покрову Богородиці в Будапешті відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Филип Кочіш, митрополит Угорської Греко-Католицької Церкви.

У своєму слові Глава Угорської Греко-Католицької Церкви висловив слова підтримки українському народові, який страждає від російської агресії. Отець Дам’ян Габорій, духовний наставник українців в Угорщині, подякував гостеві за допомогу, яка надається митрополією українським біженцям на території Угорщини та за можливість духовно опікуватися українцями в Мішкольц, Дебрецені, Ніредгазі та Веспремі.

Ще однією важливою подією дня в парафії стала перша Сповідь та урочисте Святе Причастя української малечі, які протягом року готувалися до прийняття цих Святих Таїнств під керівництвом добродійки Оксани Габорій.

Також цього дня відбулася подячна молитва за навчальний рік учнів і вчителів церковної Рідної школи.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next