АКТУАЛЬНО

Митрополит Василь (Семенюк) привітав «Матерів у молитві» з 15-річним ювілеєм створення спільноти

Понеділок, 06 листопада 2017, 12:59
4 листопада спільнота «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відсвяткувала 15-річний ювілей створення. Понад дві тисячі жінок-матерів зібралися у храмі УГКЦ Святого Івана Богослова (проспект Злуки, Тернопіль), щоб узяти участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк).

Владика у співслужінні з деканом Тернопільським о. Романом Ваврухою та багаторічним духівником спільноти о. Василем Чамарником заніс до Всевишнього молитву за українських жінок-матерів, а відтак подякував їм за ревне материнське та молитовне служіння впродовж останніх 15 років. У духовному повчанні архиєрей підкреслив важливість материнського покликання, яке передусім найкраще виражається через молитву. За його словами, кожна мати повинна спершу огорнути свої чада молитовним покровом іх поручити їх опіці Пресвятої Богородиці.

Цього дня Митрополит Василь вручив церковну нагороду золотий хрест духівнику «Матерів в молитві» о. Василю Чамарнику та високо оцінив його працю на благо спільноти та Церкви Христової. Особливим досягненням отця є регулярні реколекції серед парафіяльних спільнот і щорічна проща матерів до Зарваниці, на яку щороку з’їжджаються сотні жінок із різних куточків України.

До слова, о. Василь нещодавно святкував десятиріччя ієрейських свячень, сьогодні опікується громадою УГКЦ у мікрорайоні Пронятин, а також є настоятелем храму Святого Пантелеймона Цілителя, що у Тернополі на вул. Бережанська.

Спільнота «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії - це група матерів, які регулярно збираються для спільної молитви з благословення Архиєпископа і Митрополита Василя. Духовна концепція і мета спільноти полягає в тому, щоб матері разом служили Господеві, несли любов і утіху, надію іншим людям та у свої родини. Таке служіння - це намагання заохочувати матерів зустрічатися разом і підтримувати одна одну молитвою та дружнім спілкуванням. Специфікою спільноти «Матері в молитві» є плекання внутрішнього життя з особливим наголосом у прагненні до святості.

Прес-служба архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next