АКТУАЛЬНО

Митрополит Василь Семенюк освятив новий храм у м. Шепетівка, що на Хмельниччині

Понеділок, 26 серпня 2019, 10:13
25 серпня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський та адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії Василь Семенюк здійснив пастирський візит до громади вірних УГКЦ м. Шепетівка, що на Хмельниччині.

Архиєрей здійснив Чин освячення новозбудованого храму на честь Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та престолу, на якому, відтак, відслужив Божественну Літургію.

Діти зустріли та привітали владику за українським звичаєм у вишиванках із хлібом та сіллю. Декан Шепетівецький і настоятель храму Святих Бориса та Гліба о. Василь Боднар привітав архиєпископа і, вручаючи хрест, запросив освятити новозбудований храм.

На свято прибули священники Хмельницького деканату на чолі з о. Іваном Данкевичем та недавно утвореного Шепетівецького деканату, який є під проводом отця-декана Василя Боднара. Архиєпископ Василь дякував кожному, хто долучився до спорудження святині. Особливо відзначив о. Василя, дякуючи йому за старанну душпастирську працю, та нагородив золотим хрестом із прикрасами.

Пригадуємо, що будівництво храму розпочалося 22 листопада 2015 року після того, як архиєпископ і митрополит Василь Семенюк освятив тут тимчасову каплицю. Будівництвом курував о. Василь Боднар, який душпастирює у місті понад 10 років, а за підтримки митрополита та старанням священника це вже друга святиня, у якій молитимуться вірні УГКЦ Шепетівки.

У кінці Богослужіння відбулося освячення води, владика Василь поблагословив усіх і побажав добра, миру та злагоди.

Пресслужба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next