АКТУАЛЬНО

Митрополит Василь (Семенюк): «Суспільство не повинно викреслювати засуджених із соціального життя»

Середа, 10 грудня 2014, 11:11
Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборіський, стурбований браком уваги до ув’язнених осіб в українському суспільстві. Про це він сказав 5 грудня в Тернопільському обласному художньому музеї під час виставки мистецьких творів в’язнів під назвою «Переображення Господньою любов’ю».

«Ми, переживаючи Революцію гідності і бажання глибокої переміни до нового життя, знову чуємо стільки тверджень, що нічого не змінилося, але саме в цих творах наших в’язнів натрапляємо на той стан душі, якого потребує все суспільство, аби відродитися», - сказав митрополит.

Архиєрей відзначив актуальність виставки в контексті непростого часу для України, коли кожен потребує відновлення почуття власної гідності та повинен боротися за незалежність України. Митрополит сказав, що суспільство не повинно викреслювати засуджених із соціального життя, а навпаки - допомогти залікувати рани минулого, і в цьому він підкреслив особливу роль душпастирів-капеланів.

Захід відбувався з ініціативи Департаменту у справах душпастирства силових структур Патріаршої курії УГКЦ та пенітенціарної служби у Тернопільській області. У виставці взяли участь керівник відділу з душпастирства в пенітенціарній системі України о. Констянтин Пантелей, дирекція музею, представники пенітенціарної служби у Тернопільській області, а також семінаристи Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Останні відтак стали учасниками дводенного семінару, де вчилися душпастирювати в середовищі в’язнів.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

світлини Івана Чаплюка

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next