АКТУАЛЬНО

Митрополит Василь (Семенюк) відвідав Школу християнського аніматора

Понеділок, 30 грудня 2013, 10:27
27 грудня відбулася чергова формаційна зустріч у рамках Школи християнського аніматора (ШХА). Благословити захід, який відбувається другий рік поспіль, і поспілкуватися з охочими навчитися християнського аніматорства прибув владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський.

“Ви, молодь, є майбутнім нашої Церкви і держави, - сказав владика, звертаючись до присутніх. - Вірте в Бога, діліться вірою зі своїми друзями, щоб усі могли бути щасливими в цьому житті, живучи з Христом". Відтак архиєрей особисто познайомився з кожним, уділив благословення та очолив молитву за Україну.

Молодих людей, які хочуть здобути лідерські навички, зібралося в Тернопільській духовній семінарії чимало. Лекції - цікаві, відбуваються у невимушеній атмосфері. Особливу радість учасникам приносять майстер-класи з ігрології та бансів, які очолює керівник проекту та аніматор Роман Демуш.

Теоретичну частину цього разу наповнили Люся Семчишин, яка говорила про основи педагогіки, настоятель храму новомучеників УГКЦ о. Ігор Махніцький, котрий представив тему “Віра молоді сьогодні. Аніматор — вірний, віруючий, чи...”  та священики Петро Половко і Василь Брона, які очолили поетично-музичний майстер-клас.

ШХА з благословення Архиєпископа Василя готує аніматорів для катехитичної роботи з дітьми та молоддю під час літніх таборів та у парафіях протягом року. Вишколені аніматори є доброю допомогою для священнослужителів у душпастирській діяльності.

фото

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next