АКТУАЛЬНО

Митрополит Василь Семенюк висловив подяку органам влади за сприяння у проведенні прощі до Зарваниці

Середа, 22 липня 2020, 11:57
21 серпня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк висловив подяку органам державної влади в особі голови Тернопільської облдержадміністрації п. Володимира Труша за сприяння у проведенні Загальнонаціональної онлайн-прощі до Зарваниці 2020 року.

У зверненні митрополит Василь зазначив: "Вельмишановний пане Володимире! Висловлюємо подяку за вітальний лист з нагоди Всеукраїнської онлайн-прощі до Зарваниці. Оскільки Марійський духовний центр «Зарваниця» - місце молитви та зустрічі тисяч прочан, його відвідують паломники як з України, так і з усього світу. На всеукраїнських прощах часто присутні високі достойники Католицької Церкви. Цього року виповнюється 25-та річниця віднови акту посвяти українського народу під покров Пресвятої Богородиці, яку здійснив Блаженніший Мирослав Іван кардинал Любачівський, та 20-ліття освячення собору Зарваницької Матері Божої, що піднесений до гідності малої базиліки.

Однак з огляду на карантинні заходи, цьогорічна проща відбувалася онлайн. У Божественній Літургії, яку очолив Блаженніший Патріарх Святослав  разом із єпископами УГКЦ, наживо брали участь понад триста тисяч вірних з усього світу. Нечисленні прочани прибули до Зарваниці. Порядок і дотримання відповідних карантинних норм забезпечували медичні працівники, Національна поліція та працівники ДСНС, за що ми їм сердечно дякуємо.

Ми віримо, що акт віднови посвяти українського народу під покров Пресвятої Богородиці, звершений у Зарваниці, дасть рясні духовні плоди для Тернопілля і українського народу. Віримо, що в цей непростий час, коли на Сході триває війна, Пресвята Богородиця захистить кожного з нас своїм материнським омофором".

tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next