АКТУАЛЬНО

Митрополит Василь (Семенюк) освятив новий храм на Хмельниччині

Понеділок, 18 вересня 2017, 19:24
17 вересня Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський та адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії Василь (Семенюк) освятив храм Воздвиження Чесного Хреста в с. Смотрич, що поблизу Кам’янця-Подільського. Святиня збудована на пожертви пані Ольги Ганкевич із Торонто (Канада), самого митрополита Василя, а відповідав за будівництво декан Кам’янець-Подільський о. Антон Федик.

«Громада вірних збиралася на молитву біля хреста, закладеного на місці майбутнього храму, упродовж двох років, − розповідає о. Антон Федик. – Ми спільно гуртувалися у молитві за благодать Божу для нової святині, бо люди села потребують Бога». Священик відзначив, що будівництво тривало один рік.

Архиєпископ Василь здійснив Чин освячення нового храму та престолу, очолив Божественну Літургію, на якій уділив дияконські свячення Степану Яблунівському, випускникові Тернопільської духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого.

Архиєрей закликав вірних гуртуватися навколо святині в молитві за Україну, особисто спілкувався з усіма місцевими жителями, які прийшли на свято та благословив кожного. Особливу подяку митрополит Василь висловив пані Ользі Ганкевич, якій вірні подарували вишивану сорочку.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tze.org.uа

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next