АКТУАЛЬНО

Митрополит Василь на Хмельниччині освятив новий храм

Вівторок, 19 травня 2015, 11:52
17 травня відбулося освячення храму Перенесення мощів святого Миколая у смт Стара Ушиця Кам’янець-Подільського деканату Хмельницької області. Освятив церкву владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський.

У події взяли участь священики деканату на чолі з деканом о. Антоном Федиком. Владику вітали діти парафії, селищний голова, а також настоятель о. Тарас Хом’юк.

Очільник селища зокрема пригадав, що у Старій Ушиці була греко-католицька церква, яку освячував владика Лев Шептицький у 1720 році.

Відтак відбувся чин освячення храму та відслужена перша Свята Літургія. Високопреосвящений владика у своїй проповіді закликав присутніх піклуватися про святиню, приходити на богослужіння та шукати Бога у Святих Тайнах. Окремо розповів людям про святе місце Зарваницю, а також просив кожного молитися за мир в Україні.

Архиєрей вручив подячні грамоти всім, хто спричинився до будівництва, людям, які пожертвували матеріали чи кошти, та особам, котрі активно допомагали на будові.

Настоятель храму подякував владиці за духовну та матеріальну підтримку в будівництві церкви, молитву та благословення парафії.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next