АКТУАЛЬНО

Митрополит Василій провідав на Святвечір хворих дітей Тернопільської лікарні

Четвер, 09 січня 2020, 20:32
6 січня, у день Навечір'я Різдва Христового, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк відвідав пацієнтів Тернопільської обласної комунальної дитячої клінічної лікарні.

Архиєрей приніс кутю та висловив слова духовної підтримки і благословення для осіб, які перебувають на лікуванні у відділеннях реанімації, хірургії, лор-відділенні, патології новонароджених, інтенсивної терапії новонароджених.

Зустрів митрополита Василія головний лікар клінічної лікарні, доктор медичних наук Григорій Корицький, який спільно із медичним директором Аллою Філюк, заступниками генерального директора Марією Ульбер та Іриною Антонюк супроводили архиєпископа.

Особливо теплою стала зустріч владики Василія з постраждалими внаслідок нещасного випадку в селі Угринів Підгаєцького району юнаками, віком від 12 до 17 років. Хлопці з опіками 1-2 ступеня обличчя та кінцівок перебувають на лікуванні вже близько тижня. Спільна молитва, різдвяна коляда, дружня бесіда подарували присутнім багато радості й піднесення. Вони, власне, розповіли, що в момент, як стався нещасний випадок у сільському клубі, проводили репетицію різдвяного вертепу. Архиєпископ кожного благословив, запросив до Зарваниці та пообіцяв, що особливо молитиметься до Зарваницької Матері Божої за їх одужання.

Архиєрея супроводжували економ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Володимир Фірман, настоятель архикатедри УГКЦ Тернополя о. Орест Павліський, суддя церковного трибуналу архиєпархії о. Роман Дутчак та студенти Тернопільської духовної семінарії.

Пресслужба архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next