АКТУАЛЬНО

Митрополит Василій Семенюк благословив створення спільноти для дружин священників «Витанія»

Вівторок, 09 лютого 2021, 12:28
З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка та з ініціативи самих дружин священників 6 лютого у церкві Святого архистратига Михаїла відбулася перша зустріч їмостей міста Тернополя, на якій були двадцять п’ять добродійок із різних парафій міста.

Нова спільнота покликана об’єднати дружин священників і реалізувати нові можливості для духовного та соціального служіння.

З повчальним словом та батьківськими настановами звернувся до їмостей владика Василій. Він розповів, яка роль їмості в суспільстві, закликав добродійок дбати про свій духовний розвиток і формацію. Митрополит представив духівників спільноти - отців Ігоря Махніцького та Йосафата Саврана. Отець Ігор запропонував, щоб спільнота називалася «Витанія», адже це є місцем, де був дім двох сестер, Марти і Марії, котрі завжди радо приймали Ісуса, слухали Боже Слово і служили Йому.

Відтак їмості мали ближче знайомство, представлення, а також поділилися своїми думками щодо продовження функціонування спільноти, склали напрямки діяльності та обрали організаційний комітет. Для інтелектуального збагачення прослухали лекцію від лікаря-психотерапевта, авторки проєкту для вагітних, підлітків та жінок, пані Марії Хомів, на тему «Баланс в житті жінки. Піклування і турбота».

На завершення митрополит уділив архиєрейське благословення на плідну духовну та соціально-просвітницьку діяльність.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next