АКТУАЛЬНО

Митрополит Василь (Семенюк) відвідав катедральний храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Хмельницького

Вівторок, 09 січня 2018, 12:36
8 січня 2018 року Божого Архиєпископ і Митрополит Василь (Семенюк), Адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії, з архипастирським візитом відвідав катедральний храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Хмельницького. Традиційно владику зустрічали діти недільної школи, а також настоятель храму митрофорний протоієрей Іван Данкевич запросив очолити урочисту Святу Літургію.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії владика уділив дияконські свячення брату Миколі Шпітальному. Брат Микола є родом з міста Хмельницького і духовно зростав у хмельницькій парафії Різдва Пресвятої Богородиці від часу її заснування. Це перші дияконські свячення в новоствореній Кам’янець-Подільській єпархії, а також перші свячення покликаних до священства з Хмельницької області.

Після завершення Божественної Літургії всі разом молилися за Україну “Боже, великий, єдиний”. Відтак владика подякував усім присутнім за спільну молитву, привітав нововисвяченого диякона Миколу та побажав ревного та святого дияконського служіння. А диякон Микола також звернувся з подячним словом, подякувавши Богові за ласу покликання, владиці, як доброму та люблячому батькові, за його молитву. Також подякував духовному наставнику о. Івану Данкевичу за його підтримку та настанови, усім отцям, батькам, рідним та усім присутнім.

Присутні у храмі представники Хмельницької міської ради нагородили о. Івана Данкевича, директора Хмельницького обласного БФ "Карітас". Почесною відзнакою Хмельницької міської ради ІІІ ступеня «за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток соціальної сфери та благодійної діяльності у місті Хмельницькому та активну участь у формуванні громадянського суспільства».

Для всіх присутніх при виході з храму було приготоване частування.

Прес-служба Кам’янець-Подільської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next