АКТУАЛЬНО

Митрополит Володимир: «Ми тішимося, що можемо приймати в Івано-Франківську Патріарший Собор...»

Вівторок, 25 серпня 2015, 20:59
В Івано-Франківську 25-27 серпня проходить Патріарший Собор УГКЦ, що розпочався Божественною Літургією, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

З привітаннями та побажаннями до учасників Собору в приміщенні драмтеатру, де проходять пленарні засідання делегатів, звернувся також Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин): «Ваше Блаженство, преосвященні владики, усі учасники Патріаршого Собору! Вітаємо щиро вас в Івано-Франківську, у нас на Прикарпатті. Ми раді, що маємо таку велику честь вперше в Івано-Франківській митрополії приймати Собор нашої Церкви. Івано-Франківщина багато днів уже не спить, ми готуємося, щоб прийняти всіх вас гідно та з любов’ю. Є нелегко, час нелегкий в Україні, час війни. Але, я хочу сказати, що Собор нашої Церкви вже вийшов далеко за межі тільки Церкви, це вже національно-українське дійство».

Митрополит у своєму слові подякував також владі міста та області: голові держадміністрації Івано-Франківська, голові обласної ради, міському голові Івано-Франківська, назвавши їх «державною Івано-Франківською трійцею». «Ми не спимо і їм не даємо спати, готуємо місто, щоб зробити так, аби цей Собор пройшов якнайкраще, щоб ця праця була великою, гарною, доброю і плідною. Тому просимо Божого благословення, яке сходить на наш Івано-Франківськ, в якому перебуває вся повнота нашої Церкви – цей святий Собор», – зазначив архиєрей.

«Щиро дякую за спільну працю, яку Церква проводить разом із нашими волонтерами, що підтримуємо воїнів, котрі захищають нашу батьківщину – Україну. Спільна наша праця допомагає тим людям, які своїм життям захищають нас, свої доми, щоб постала Україна справді як велика демократична держава. І ця спільна праця дає велику надію, надію перемоги, надію завтрашнього дня. Цей Собор, який з Божого благословення відбувається цього року, – є тим Божим задумом, щоб ми всі з’їхалися в Україну, а особливо сюди, до Івано-Франківська, пам’ятаючи цей дух волі нашого народу, великої любові до батьківщини України. Ми маємо дуже багато прикладів великих героїв України, нашої Церкви, які завжди боролися і перемагали, і цей дух допоможе будувати нашу парафію, громаду, Церкву і нашу Україну. Усіх вас вітаю, нехай всемилостивий Господь благословить нашу працю», – звернувся Митрополит Володимир до делегатів Патріаршого Собору УГКЦ.

Далі на пленарному засіданні було зачитано звернення Блаженнішого Любомира та Апостольського нунція архиєпископа Томаса Галліксона до учасників Собору, а також із словом звернулися делегати і представники місцевої влади. Опісля були виголошені доповіді на тему дня: «Слово Боже, катехизація та місійний дух».

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії за матеріалами Департаменту інформації  УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next